Arthur X3 (2006, 2009, 2010) Frankrike

Eftersom det inte dykt upp något på lite mer än en vecka så får jag recensera en hel filmserie.
Det fick bli just serien om Arthur.
Om ni inte sett andra filmen, läs inte handlingen till den tredje.



Arthur et les Minimoys:
10-åriga Arthurs morfar försvann spårlöst för fyra år sedan och nu riskerar hans mormor att förlora huset om hon inte kan betala alla räkningar. Arthur ger sig av för att söka efter skatten som hans morfar hade med sig från Afrika. Han hittar en hemlig väg till Minimojernas land och befinner sig plötsligt i en fantastisk värld full av överraskningar. Tillsammans med minimojernas prinsessa ger sig Arthur av på ett farlig äventyr i sin egen trädgård.


Arthur et la vengeance de Maltazard:
Tre år har gått sedan vi mötte Arthur för första gången. I natt avslutas månens tionde cykel och han kommer kunna återvända till Minimojernas rike. Minimojerna är lika fulla av förväntan. De har förberett en stor fest till hans ära. Men just denna dag, av alla dagar, beslutar sig Arthurs pappa för att förkorta familjens vistelse hos mormor. Precis när de ska ge sig iväg kommer en spindel släpande på ett risgryn som den placerar i Arthurs hand. På risgrynet står det SOS med stora bokstäver. Arthur förstår direkt, minimojerna är i fara! Han tvekar inte ett ögonblick att ge sig iväg till deras undsättning, även om det innebär att han måste klura ut en farlig väg tillbaka. När han för höra att ingen av Minimojerna sänt budskapet om hjälp! Nu återstår bara frågan om vem som gillrat fällan för att lura tillbaka Arthur?


Arthur et la guerre des deux mondes:
Den sista filmen i Luc Bessons trilogi om Arthur och minimojerna tar vid där den föregående slutade. Vi kan frukta det värsta. Maltazard har vuxit sig stor och är nu ovan jord och fast besluten att erövra vår värld. Arthur och hans vänner minimojerna måste överlista honom en gång för alla och för det krävs stor uppfinningsrikedom och mycket tur. Oväntade händelser får oväntade resultat.

Med en summering till vad jag tycker om filmserien är att den faktiskt håller, mer än vad jag hade väntat mig.
Luc Besson har bara inte lyckats fånga en bra trilogi för barn, utan även på ett slugt sätt släppt in oss äldre.
Jag gillar denna typ av äventyrliga underhållning.
Det är inte för mycket djup men heller inte för lite. Jag gillar dess knasiga form och viset trilogin är byggt  på.
Att man faktiskt fått invänta kommande med en cliffhanger. Det kan både vara farligt och bra, på så sätt att det kan skrämma iväg sin publik på dess förvirrande slut, kan göra folk förbannade för att de inte får ett slut alls, men även att man får spänning och väntar spänt på vad som ska hända i nästa film.
Jag personligen fick efter andra filmens slut ett temprament som lät "VAD I HELSKOTTA! DET HÄNDE JU INTE NÅGOT, ÄR DEN REDAN SLUT?". Men det gav mig även en spänning och detta är den enda animerade film som jag faktiskt tyckte var spännande att se en tredje film (inte sant, även för Toy Story). Första filmen gav nämeligen ett helt äventyr, utan något direkt avbryt, men det såg jag som ett mer eller mindre smakprov på vad som komma skall.

Tredje filmen ger denna typ av äventyt plus lite till. Den ger även mer spänning och mer actionscener.
Det jag inte finner som bäst är nog just animationen som inte är mer än helt okej. Men man finner Luc Bessons charm i de vackra färgerna och den stilrena redigeringen, vilket gör så att alla filmerna ger ett plus i sig.
Musiken är inte den bästa men innehar en hel del magnifika toner, vilket oftast sker under upptäckter av nya platser.
Kan uppmana redan nu att man INTE ska se allvarligt på filmen, se på den på det sätt den är gjord för, d.v.s barn, då lär ni ha kul. Bra att skratta till och sånt är ju inte alltid fel.
Trean är btw starkast i serien.

Arthur et les Minimoys

Arthur et la vengeance de Maltazard

Arthur et la guerre des deux mondes

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0