I Am Number Four (2010) USA


Vi hoppar snabbt in ett berättande där huvudkaraktären kortfattat förklarar situationen, på ett väldigt dumförklarande sätt, upprepande och ingen som helst smart skrivet. Han förklarar att 9 personer från en annan planet har ärvt en typ av kraft, alla dessa nio är nu jagade och ska en efter en mördas, i nummerordning.
När nummer 4 (huvudkraktären) blir upptäckt för sin "specialitet" eller ovanligt beteende och måste fly fältet med beskyddaren Henri till småstaden Paradise i Ohio. I Paradise har nummer 4 en ny identitet, John Smith. John måste vara väldigt försiktig om han ska kunna klara sig från ondskan som jagar honom, han är nämeligen näste man, efter att de 3 tidigare redan mördats. Men i denna lilla stan möter John sin största kärlek, finner sina egenskaper, sina krafter.

Jag fann filmen högst ointressant och alldeles för mycket tonårsdrama för att vara en sci/fi action film.
Manuset var verkligen skräp, men den hade en hel del bra i sig.

* En hund
* Finska Aliens
* Nummer 6

Alla scener dessa karaktärer medverkar är hur bra som helst, men resterande blir för långdraget. Flickan John blir förälskad i är så oerhört tråkig och hade ingen som helst karaktär. Den som agerade bäst, eller kanske lite överhuvudtaget var Timothy Olyphant i rollen som Henri. Actionsekvenserna var inte många, men det som fanns var väl inget nytt men mycket snyggt gjorda, mycket laser, många sparkar och en mindre portion humor mitt i alltet.
Om du känner att du måste se filmen så kan jag råda att bioupplevelsen inte blir så mycket större än på soffan hemma när man kan hyra. Tack och lov för gratis förhandsvisningar.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0