Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I (UK) 2010



Harry, Harry, Harry, denna pojke som man följt i 9 år (filmmässigt, 6) har nu vuxit upp och blivit jagad av döden själv.
Han har tidigare handskats med stora trehövdade hundar, gigantisk basilisk/orm, varulvar, jättespindlar, drakar, och mäktiga trollkarlar. Dem alla har försökt att ta hans liv men ännu inte lyckats.
Men nu, fyllda 17 år så har han den hemskaste, mest fruktade trollkarlen i hälarna, Voldemort (Ralph Fiennes). Han är nu stark och har en sekt,  oj, grupp bakom sig. Bl.a Severus Snape (Alan Rickman) Bellatrix Lestrange (Helena Boham Carter). Potter, Weasley, Granger kan nu inte återvända till Hogwarts, dem måste slutföra det som Albus Dumbeldore var menad skulle göra (SPOILER ur "Halvblods prinsen") innan hans död. Att hitta och förgöra alla horrokruxerna. 2 är redan förstörda sedan tidigare filmer (Tom Riddlers dagbok och Marvolo Gaunts ring) , 4 kvar att hitta. I denna film finner dem en amulett, så vitt jag förstår Salazar Slytherins amulett, denna orsakar mycket problem, svartsjuka och aggressioner dyker upp.

Jag gillar verkligen denna film, den hade den underhållning som behövdes i serien, som inte varit/funnits med tidigare. Nu en mer actionspäckad och mer spänning. Med en salig blandning med både humor och kärlekstrubbel så blir detta filmunderhållning. Jag vill ge en stark eloge till Emma Watson som verkligen har funnit Hermione Granger på ett rätt sätt, jag har tvivlat lite innan, i dem tidigare filmerna, men här bar hon verkligen fram en karaktär. Sedan gjorde väl både Daniel Radcliffe och Rupert Grint ett strålande jobb som Harry och Ron med.
Men helt klart den bästa Harry Potter filmen hittills som verkligen ger underhållning till en blandad publik. Till för alla åldrar och kön. Kom som du är, kom och se Harry Potter.
Sista boken, men sista filmkapitlet kommer 15 Juli, ser fram emot detta.

Betyg: +4/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0