Tusen gånger starkare (Sverige) 2010


"Tusen gånger starkare" handlar om den svenska typiska låg-mellanstadie skola, där varje individ delas upp i grupper, där dem snyggaste tjejerna är dummast, där dem smarta killarna blir nördar, dem smarta tjejerna är tysta och dem tuffa killarna är kungar. Killarna får större uppmärksamhet och förändringar måste ske.
Allt handlar om att få synas, det där Saga kommer in, en ny tjej som är utåtriktad och positiv. Hjälper mer än gärna tjejerna att överrösta killarna. Tysta Signe visar att även hon kan förändras.

Filmen har både bra och dåliga egenskaper. Den bra egenskapen är just budskapet och sättet dem fångat karaktärerna på skolgården, trots sin stereotypiska yta så stämmer det ganska mycket in. Men tyvärr så är den inte sådär fullt ut genomtänkt. Känns som att den vill säga mig något men når inte ända fram. Scenerna känns inte klara och det är alldeles för kaotiskt, hur många dagar utspelade den sig under? Man vet inte, man får reda på att det är ny skoldag 3 gånger under filmen och eftersom filmen endast utspelar sig på skolan så hade det varit trevligt med en siffra som nämns i slutet av filmen.
Men en sak som jag är väldigt belåten med är just hur man lär sig känna karaktärerna på en enda plats, det var ju så här man lärde känna sina skolkamrater, man visste inte vad som hände utanför skolan, bara just på plats.

Tekniskt så är det inget nytt i filmen, varken bildmässigt eller ljudmässigt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0