True Grit (USA) 2010




Västern är inte min starkaste sida, lite novis eftersom jag inte sett sådär jättemycket. Men jag vill nog konstatera att jag sett tillräckligt med Western så att jag ska kunna säga att detta är den bästa i sin genre under de senaste 30 åren.
Den är som en färdigslipad diamant. Den blänker och ser bara perfekt ut. Jag finner ärligt talat inte någon som helst nackdel i filmen. Musiken var helt fantastisk, fotot var makalöst och de detaljrika kulisserna var helt magiska. Det kändes verkligen som en tillbakablick, verkligen.

14-åriga Mattie förlorar sin fader på ett orättvist sätt, han blir mördad utav Tom Chaney, en simpel bandit som rånar tåg bl.a. När Mattie hyr en sheriff för att få tag på denna mördare för att få rättvisa så möter dem även på en Texas Ranger vid namn LeBouf som även han jagar denna Chaney för ett brott han begått i Texas. Tillsammans rider dem ut på jakt efter denna man, med en hel del konflikter förstås.

Jag kan med handen på hjärtat vilja säga att skåspelarna är fantastiska, men vill även säga att det kunde bli snäppet bättre för att bli ett solklart mästerverk. Men annars finns det väll ingenting man vill ändra på, inte byta ut skådisarna, bara gett dem lite mer tid för att få komma in i accenten. Men annars gör alla tre ett bra jobb (Hailee Steinfeld, Jeff Bridges och Matt Damon).
Men som sagts tidigiare så är fotot fenomenalt, helt fantastiskt. Vill väl säga att all tekniskt var superb, ljudet var skarpt, bildkvalitén var fantastisk och ljussättningen var vacker. Manuset hade både humor och action, den hade känsla och var inte allt för komplicerad. Bra skit kort och gott från bröderna Coen.
Jag har väl inte så mycket mer att säga mer än, gå och se själva, skriv gärna vad ni tycker om filmen i kommentarlådan under.


Kommentarer
Postat av: 1001

Var den bättre än Black Swan?

2011-02-24 @ 21:49:06
Postat av: filmitch

Jag gör det lätt för mig ;)

http://filmitch.wordpress.com/2011/02/15/true-grit-2010-usa-2/

men jag verkar vara ganska ensam om min åsikt.

2011-02-25 @ 22:26:32
URL: http://filmitch.wordpress.com/
Postat av: Fiffi

Jag tycker också det är en jättebra film även om den inte fick det absoluta toppbetyget av mig.



http://fiffisfilmtajm.blogspot.com/2011/02/true-grit.html

2011-02-27 @ 11:09:58
URL: http://fiffisfilmtajm.blogspot.com
Postat av: lovisa

cool header :D

2011-02-27 @ 11:25:05
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Erik

True Grit va galet bra :)

2011-03-21 @ 12:46:31
URL: http://www.filmkritikerna.se/true-grit

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0