Goya's Ghosts (2006) USA


Målaren
Goya blir involverad i den spanska inkvisitionen när hans musa, Ines, arresteras av kyrkan för kätteri. Hennes far, Thomas, kommer till honom i hopp om att hans s
amband med Broder Lorenzo, som han målar, kan säkra frisläppandet av sin dotter.

Filmen hade egentligen någon handling alls tycker jag.
Det kanske känns så på grund av den konstiga blandningen, en historisk konstnär, en historisk händelse med en fiktiv handling. Jag känner att det inte ska vara fiktivt när det kommer till intressanta historiska händelser, visserligen finns det en hel del om den franska revolutionen och fransmännen hjälpte spanjorerna till avsättning av kyrkans makt, men ändå. Känn smått menlöst när filmen inte egentligen koncentrerar sig på en person/historia men samtidigt kretsar kring samma historia.. Hänger ni på? (Om inte, frågesätt i kommentarerv för Spoilers vill jag inte skriva i recensionen...)

I övrigt finns det inte mycket att klaga på.
Kostymdraman kan vara spännande ibland, på sitt sätt. Känns att det är mer skandalösa intriger i den typen av filmerna vilket jag finner mer intressant än skandalösa intriger i Big Brother huset.
Oftast är denna typ av film snygg, vilket ännu en gång var lyckat, kostymerna var i topp, scenografin var grym och fotot var snyggt. Med mycket färger och bra ljud görs till en perfekt kostymfilm.
Men som sagt, största minuset är tyvärr den dåliga historien, trots att alla skådespelare (Stellan Skarsgård, Natalie Portman och Javier Bardem) gör grymt bra ifrån sig så höjs inte betyget till mer än...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0