Julkalendern 2010 - Lucka 6

Nu är det flera cm snö liggandes på marken, vissa är vildigt glada över det, andra inte.
Men varför skulle man inte gilla snö? Det är vackert, mysigt och helt underbart kul.
Själv så hade jag snöbollskrig och åkte pulka igår vilket var en toppen dag. Ungar/barn ser ju verkligen ut att ha kul när det är jul. Den tiden på året man faktiskt får slänga sig på marken utan att få stora gräsfläckar, den tiden på året då barnen vet att dem har ett varmt hem att komma hem till när dem lekt klart. Det känns tryggt för barn.
Hoppas ni sitter och värmer er med en kopp varm choklad och öppnar lucka 6 med mig.

Santa Claus (1994)



Tim Allen spelar tomten, en förebild för julen och den viktigaste personen bland barnen.
Han kommer med alla leksaker och ger dem drömmar och tro att han fortfarande existerar.
Filmen är både underhållande för hela filmen och riktigt mysig, mycket ljus och glada färger.
Filmen har både positiva och negativa sidor, det negativa är just manuset som känns lite väl ofärdigt. Vissa scener kändes kundes klippas bort eller kortas ner.
Men den har många goda sidor, man släpp lära sig känna karaktärerna på djupet, dem var väldigt ytliga vilket är lätt att smälta in sig i när man ser en komedi (mycket vanligt i genren dock) inte alltid dem lyckas med det bra.
Historien är ganska så fantastisk faktiskt, mycket vacker och välberättad.

Scott (Tim Allen) har sin son över julafton, han har skilt sig från sin fru som hittat en ny.
Scott försöker övertala sin son att jultomten finns på riktigt och att julen är en trevlig helg, men råkar bränna vid kalkonen. Så dem får åka till någon sjabbig vägkrog som har slut på alla godsaker, så julafton var i princip förstörd. Men natten till juldagen hör sonen något ljud från taket. Han springer genast livrädd till pappa och väcker honom. Scott går ut på trädgården för att ta sig en titt upp på taket, där står han, jultomten, Scott skrämmer honom så tomten faller ner från taket. Scott blir nu tvungen att ta på sig tomtekläderna för att göra det resterande jobbet, men det han inte räknat med är att han nu, för alltid måste vara tomten, varje jul. Vit skägg växer på en dag och han blir tjock under samma tid.

Jag gillar filmen, faktiskt. Jag hade mer eller mindre räknat med något ordinärt och något av den sämre sorten, men denna känns väldigt klassisk av sig. Magisk och väldigt underhållande som sagt.
Mycket bra film att se på julafton eller dagen innan eller efter.

Betyg:
3/5
Jul: 4/5

Kommentarer
Postat av: Marie L - bakblogg!

ta med deeeen hit!

2010-12-07 @ 12:42:34
URL: http://marielejon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0