Julkalendern 2010 - Lucka 5

Julen kan komma med ganska mycket men ibland väldigt lite.
Det finns inga gränser och absolut inga som helst förbindelser till livet för sig.
Det sker både gott och ont, du möter dina innersta tankar. Speciellt de negativa. Dem du saknar saknar du helt plötsligt mycket mer, det du missat känner du att allt börjar bromsa ut, det du inte har kan mer eller mindre kännas mer desperat att få. Men lugn, allt du vill ha får du en vacker dag, allt du missat kan du ta igen, alla du saknar kommer du att få tala med.
Men tills dess låt oss se vad som finns bakom lucka nummer 5.

Mixed Nuts (1994)



Mixed Nuts bär inte på något dyrbart om jag kan säga så.
Det är ingenting man varken måste eller behöver att se för att tillfredsställa sin underhållningsstatus.
Steve Martin gör det han brukar göra och det är något han varken är bäst eller sämst på.
Sedan finns det en hel del som faktiskt bär upp filmen vilka är Juliette Lewis och Anthony LaPaglia som spelar det paret som inte har några pengar och ska snart ha barn. Men det är även det ända som gör filmen sevärd.
Adam Sandlers överspelning och Steve Martins karaktär är inget direkt man söker sig till, inget man heller direkt får någon lust att sitta kvar framför TVn. Historien är även den någonting som jag verkligen inte förstod meningen med.

Steve Martins karaktär och 2 kvinnor äger/jobbar på en "hjälp"firma, där deppressiva personer ringer för att få ett muntert samtal med en trevlig person som får dem på bättringsvägen. Den äldsta kvinnan som jobbar där ska på sin döde systers man julparty och har bråttom iväg, hon fastnar i hissen.

Det är väll där filmen startar, sedan finns det även de tidigare nämnda paret, där mannen (Felix) springer runt i en tomtekostym. Vi har den sjungande och efterblivne poeten (Sandler) som inte alls gör någon nytta i filmen.
Sedan har vi den neurotiske manliga transistitern som är ett nervvrak, som i mina tankar bara är en karaktär som fyller de tomma luckorna i det patetiska manuset.
Ingenting jag kan tipsa om, tyvärr. Men någon där ute kanske gillar den.

Betyg: 2/5
Jul: 2/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0