Julkalendern 2010 - Lucka 19

Trading Places (1983)



Riktig klassiker med Eddie Murphy och Dan Aykroyd av John Landis. Filmen ger väldigt storslagna skratt och den ger även en hel del positiva vibbar av 80-tal rakt igenom. Detta var under den tiden då Eddie Murphy deltog i bra filmer, idag är det bara barnsliga komedier som är riktigt intetsägande.

Trading Places eller Ombytta Roller som den heter på svenska handlar om ett vad, 2 Wall street kungar bestämmer sig att slå vad med 1 dollar som insats att en uteliggare/tiggare (Eddie Murphy) skulle kunna ta en av deras allra bästa anställdas (Dan Aykroyd) plats. Murphy blir helt plötsligt stenrik och får en lyxvåning och har ett eget kontor, skapar kontakter och gör jobbet oerhört bra. Aykroyd förstår vad som händer, han har fått sparken, utkickad från sin lägenhet och är luspank. Dem byter liv, men dem inser att allt är ett vad och det är dags att ge igen.

Filmen är väldigt underhållande och har ett simpelt men hysteriskt bra manus. Skådespelarna gör alla ett oerhört bra jobb och filmen är minst sagt väldigt händelse rik. Musiken är väll det som inte gör filmen särskillt speciell. Sedan är det väll inte en film man toppälskar heller på grund av dess story. Men som sagt så är filmen rolig och saktar aldrig ner, den är ett knivskarpt måste för er som gillar 80-tals film. Dock inte särkillt julkänsla i den.

Film: 4/5
Jul: -2/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0