Julkalendern 2010 - Lucka 13

Fred Claus (2007)



Vince Vaughn är känd som väldigt sprallig utav sig och det kan vara både positivt och negativt.
Det kan bli alldeles för mycket och enformigt, men i Fred Claus, där han spelar jultomtens bror från storstaden New York, har han coolat ner. Självaste jultomten spelas av Paul Giamatti riktigt bra och väldigt på en professionell nivå. Vill nästan påstå att han har varit den bästa tomten hittills. En mycket underhållande film som väcker många skratt och kan göra din gråa dag till blå.

Fred Claus har levt nästan hela sitt liv i sin lillebrors enorma skugga. Fred har försökt, men aldrig lyckats, leva upp till den yngre Nicholas som alltid varit perfekt. Som väntat växte Nicholas upp till att bli givmildheten själv. Fred, å andra sidan, gick åt motsatt håll och blev en riktig tjuv. Nu har Freds smutsiga affärer till slut försatt honom i fängelse. Trots fru Claus protester, löser Nicholas ut honom mot borgen, men på ett villkor: att han följer med till Nordpolen och betalar tillbaka sin skuld genom att arbeta i leksaksfabriken. Problemet är bara att Fred inte direkt har några likheter med tomtenissarna och Fred lyckas till slut stjäla självaste julen. Det kommer att kräva en ordentlig kraftansträngning för att ställa allt tillrätta.

Jag kan garantera att hela filmen kommer gilla denna, den har lite av varje.
Skådespelarna gör gott ifrån sig, manuset har en hel hög med roligheter och atmosfären är väldigt tomtens verkstad.
Den är varm och mysig och lite av en komedifavorit, generellt. Inte mycket bra komedier som släppts dem senaste 5 åren, men denna är definitvt en av dem man kan se en extra gång.

Film: 3/5
Jul: 3/5

Kommentarer
Postat av: Marie L - bakblogg!

verkar bra!

2010-12-13 @ 17:22:39
URL: http://marielejon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0