20(topp)10

Jag vill nog inte påstå att det har varit ett dåligt filmår, det har dykt upp en hel del bra film nu under 2010, mina 10 favoriter kommer jag nämna nedanför. Hur fungerar listan?
Jag skriver en kort summering om vad jag tyckte om filmen, saknar ni något, fråga på.
Ni kommer att få läsa från tionde plats, ju längre ner i listan ju bättre, men det lär ni förstå.
Jag använder mig endast av filmer som är producerade under 2010 och inte producerade 2009 men haft biopremiär 2010. Ok, då bär vi av.


10. Scott Pilgrim VS. The World



Scott Pilgrim var väll den typ av film jag inte förväntade mig särskillt mycket av, i början tänkte jag medioker serietidnings filmatisering som försöker glänsa mer än vad den gör, men jag hade så fel.
Filmen är absolut orginell på alla hörn och kanter. Skarpt manus och väldigt snygga och färgglada scener som verkligen lyser, nästan så mycket så man nästan får epilepsi. En film jag tror många passar endast för att "ne det är inget för mig". Kanske inte, men jag ser vad som är så häftigt i den och hur dem bär fram det orealistiskt på ett ironiskt sätt. Love it, absolut en tionde plats.


9. Love and Other Drugs



En mycket vacker och fantastisk historia som är fritt filmatisering om drogföretaget Pfizer som bar fram Zoloft och Viagra. Vilket en säljare (Jamie), fantastikt spelad av Jake Gyllenhaal charmerat säljer. Den parkinsonsjuka Maggie (Anne Hathaway) möter den charmerande säljaren. Mycket fantastisk historia och har både humor och drama. En riktigt bra feel-good film som verkligen lyfter året. En film alla kan se och kanske till och med bör se.

8. Robin Hood



När jag först lästa att Ridley Scott skulle göra en Robin Hood film så var det "YA-HOOO", när jag fick höra att det skulle vara en prequel (historien före Sherwood skogen) så var jag smått tveksam men ändå "ya-hoooo", men sedan när jag fick reda på att Russel Crowe skull spela Hood, så var det mer "den gamle?". Ja, vad jag minns så var Robin Hood i 35 års åldern, tänk er då tidigar... Med några skeptiska tankar så bestämde jag mig att jag sätter mig i biografen i vilket fall. Filmen var helt fantastisk. Den hade det jag hade hoppats filmen skulle ha, den hade även det jag aldrig visste att jag ville ha i den. Russel gjorde även sin prestation galant, tänkte alls på att han var gråhårig. Fantastisk historia och spektakulär scenografi. Se den.

7. Shutter Island



Shutter Island, regisserad av storregissören Martin Scorsese är en spännande thriller som har en riktig tvist i slutet. Den har det publiken ber om i en thriller och den innehåller den smått underskattade babyface Leonardo DiCaprio (ja, han är underskattad, han var älskad efter Titanic men hatad tre år senare) som gör en oerhört prestation, som vanligt. Sedan har vi Ben Kinsley (som är med i ALLT nu för tiden) som fängelse direktören som gör ett bra jobb ifrån sig. Manuset är väldigt välskrivet och varenda scen är viktig. Filmen kunde helt enkelt bli kortare. Jag själv har inte läst boken som filmen är baserad på och jag vet inte hur det skulle kunna bli bättre, någon gång, kanske, se filmen.


6. The Social Network



Mark Zuckerberg är utsedd som "Man of the Year" Time Magezine, vilket är en ära. Mark Zuckerberg ändrade en hel datorgeneration (kan jag säga så?) när han skapade den mycket populära sidan facebook, där du kan finna gamla klasskamrater, träffa nya och se vad dina vänner har för sig. Finns inget socialt nätverk i dess like. Sverige har ju alltid haft Lunarstorm och Nattstad, men det är ingenting jämfört med facebook. Jesse Eisenberg som spelart Mark i denna fantastiska film regiserad av David Fincher spelar oerhört bra och har stor chans för en Oscar statyett för sin rollprestation. Även själva filmen är en kritikerfavorit, den har vunnit många priser för bästa film. Mycket bra film som jag tycker alla, även du som inte använder Facebook bör se.


5. Somewhere



Somewhere är en vacker historia som egentligen kommer någonstans men ändå suttit sig stadigt i mitt hjärta som en av favoriterna från 2000-talet. Fantastisk film med fantastiskt foto och fantastiska skådespelare. Absolut ett måste för alla. Det finns en full recension på bloggen (jag vet det verkar latsamt, men jag får leva med det.)


4. Toy Story 3



Toy Story 3 har jag länge väntat in, jag älskar första filmen och den ligger varmt i mitt barnasinne. Nu när Woody och gänget är tillbaka var det ett måste på bio. Jag bänkade mig tillsammans med min systerson, med Toy Story Popcorn i näven med en plast mugg med Toy Story tryck en liten figur på toppen. Både jag och grabben skrattade halvt ihjäl oss och jag grät i slutet. Filmen var oerhört spännande och en riktigt fin uppföljare. Vet inte om detta är den sista, men om det är det så är det ett fantastiskt avslut. Helt klart en av årets bästa filmer och bäst under 2000-talet i animationsväg. Love it.
Toy Story 3 kommer att dyka upp i en Blu-ray recension nästa år, håll utkik.


3. The Book of Eli



Nja, alltså jag vet inte. Många tycks inte gilla den, men jag älskar den.
Den har fantastisk historia och fantastiskt foto. Filmad med en Red kamera, vilket blev en fantastisk visuell syn.
Jag gillar i princip allt i filmen, förrutom att slutet kan kännas smått långdraget. Men Denzel Washington som springer omkring och skjuter folk för att skydda en bok med en fantastisk tvist i slutet. Mycket snygg film som enligt mig behöver all uppmärksamhet, fantastisk film.


2. Kick-Ass



"Nej, inte den överskattade skiten" tänker väll ni flesta nu, men JO, DEN överkattade skiten. Jag struntar i dess överskattning och den klichée fyllda historen, jag älskar den. 11 åringen Hit-Girl sparkar röv, Neo släng dig i väggen och gör rum för den lilla tösen. Sedan så har filmen ett fantastiskt Soundtrack och andra häftiga karaktärer.
Filmen är inte sådär JÄTTEbra, men den har blivit en favorit i samlingen för detta är en film du verkligen kan se om och om igen, den är den perfekta tonårsfilmen och fyller mycket över vad andra serietidningsfilmer inte fyllt i.


1. Inception



Inception har tagit filmteknologin ett steg fram, den är snygg och smart och kommer i en lyxförpackning.
Den kanske är överkattad denna med, ja. Men jag finner att denna inte kränker min intelligens, ja får lov att förstå en films djup och sedan inse hur simpel den är. Medans andra lämnar biografen bara för att dem inte förstår filmen, men gick på den bara för att regissören gjorde dem 2 senaste Batman filmerna. Men denna har väldigt snygga effekter med oerhört bra Soundtrack av Hans Zimmer (har jag för mig) och DiCaprio gör återigen en otroligt bra insats.
Inception kommer att dyka upp som Blu-Ray recension i början av nästa år, håll utkik.


Om ni vill se en topplista på alla filmer jag sett från året som gått så finner ni den här under.
Topp-Botten lista 2010


Kommentarer
Postat av: filmitch

Ett par av filmerna har jag inte sett, Love....,Somewhere och Shutter Island. Annars är det nog bara din etta och tvåa som skulle platsa på min lista som kommer någon gång efter nyår.

2010-12-30 @ 18:42:52
URL: http://filmitch.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0